…I vår känslosamma och kärleksfulla värld

Föda Utan Rädsla är en del av vår moderorganisation Birth by Heart, som arbetar internationellt med graviditets- och förlossningshälsa mot föräldrar och vården.

Här kan du läsa mer om oss och vår metod, och om alla sätt som du kan få stöd.

Väntar du barn eller är partner, medförälder eller annan stödperson? Då kan du också gå direkt till Gravid. Det finns också en egen sida för dig som arbetar inom Vården.

Susanna Heli

Så kom vi till

Jag är en av de många kvinnor som känt sig stark och peppad inför sin förlossning, men ändå blivit helt överrumplad av smärtan. Jag fick panik och ringde en jordmor.

Hon guidade mig handfast, lugnt och upprepande. Först var jag skeptisk, men ganska snart upplevde jag hur jag sögs ut ur kaos och in i arbetet. Till slut fick jag gåvan att ta emot vårt första barn – med en trygg känsla och i djup lycka.

I samma stund visste jag att jag skulle jobba med födande.

Som nybliven undersköterska guidade jag kvinnor och skaffade mig de fysiologiska svaren jag saknade genom att utbilda mig till sjukgymnast och utvecklade metoden. Samtidigt skrev jag min bok och lade grunden till vår omvårdnadsmodell. I dag används Föda Utan Rädsla-metoden av tusentals professionella vårdgivare och födande runt om i världen.

/Susanna Heli

Top